MDV kotlovi

U prodajnom asortimanu firme Armel sistemi doo , od marta 2017. godine možete naći širok asortiman MDV kotlova. Firma Trend Komerc, tvorac brenda MDV kotlovi, se od 2006. godine bavi proizvodnjom kotlova na čvrsto gorivo. Akcenat je, od samog početka stavljen na obnovljive izvore energije i proizvode koji će obezbediti autonomnost i sigurnost u snabdevanju gorivom, pružajući im gorionike i kotlove koji sa izuzetnom efikasnošću i iskorišćenjem energije daju podjednaku mogućnost korišćenja više različitih vrsta goriva, bez ikakvih prepravki ili posebnih priprema pri promeni goriva. Od kotlova za domaćinstvo preporučujemo vam kotlove na biomasu, kotlove na pelet, economic 2, tropromajn ekotlove, trajnožareće kotlove. Idelana ravnoteža efikasnosti, ekonomičnosti i cene.

 

1. Tropromajni kotlovi

MDV tropromajni kotlovi imaju gornje sagorevanje i tri promaje.
Put dimnih gasova kroz kotao je duži . Ovakvi  kotlovi  su  otporni  na  pojavu kondenzacije i nisko temperaturne korozije. Za normalan rad i sagorevanje potrebna im je manja promaja dimnjaka nego kod trajnožarećih modela .

 Poseduju vodom hlađenu rešetku koju čine bešavne cevi u kotlovskom kvalitetu. Kotao je izrađen od kotlovskog lima debljime 5 mm . Za gorivo može koristiti i drvo i ugalj i briket.

MDV kotlovi

 

2. Trajnožareći kotlovi

MDV trajnožareći kotlovi su našli najbolju primenu za grejanje u domaćinstvima  koja kao energent koriste ugalj. Ovi kotlovi imaju sistem odgorevanja i šamotne cigle. Konstrukcija kotla omogućava izuzetno dug put vrelim gasovima kroz kotao, što rezultira veliki stepen izkorišćenosti. Imaju veliki spremnik za ogrev , što omogućava punjenje svega nekoliko puta u toku celog dana . Za gorivo može da koristi ugalj, drvo i briket.

MDV kotlovi3. Kotlovi na pelet

   MDV kotao na pelet ima integrisani gorionik.  Za  gorivo koristi biopelet . Ovaj kotao omogućava veliki stepen udobnosti korišćenje - sve se može automatski podesiti što kod klasičnih kotlova nije moguće. Integrisan gorionik, spremnik za pelet i sistem automatskog nalaganja omogućavaju višesatnu nezavisnost kotla od ponovnog punjenja. Velika prednost ovih kotlova je i to što pelet spada u obnovljive , ekološke energente.

MDV kotlovi